tiistai 25. elokuuta 2009

Panache-huivi

Puikot: nro 5, 5½ ja 6
Virkkuukoukku: nro 3½
Lanka: Shades of Cashmere / Palmetto (90% silkki, 10%
Kašmirvilla)
Langan menekki: 150
g
Käytetty aika: aloitettu 16.8.200
9, valmis 24.8.2009Huh.
Tämä huivi oli aivan pakko tehdä, kun näin kuvan. Oli niiiiin kaunis. Huivi (ohje Ullasta) ei ollut vaikea tehdä, mutta aikaa siinä kului ja sai olla silmä tarkkana langankiertojen, kavennusten ynnä muiden kanssa. Jokunen virhe jäi, mutta antaa niiden olla :). Pari kertaa huomasin, että silmukka oli karannut puikolta ja kipitteli kovaa vauhtia karkuun aika monta kerrosta alempana. Jotenkin sain karkulaiset kiinni ja virkkuukoukun avulla takaisin ruotuun, mutta niistäkin jäi jälkensä.

Lanka oli yhteistyökykyinen, eBaysta bongattu. Langan mukana tuli ohjeet, joissa sanottiin, että aina pitää tehdä mallitilkku ja pestä se ennen varsinaisen työn aloittamista. Lanka nimittäin on kevyesti öljytty ja öljy pitää pestä pois työn valmistuttua. Jos tekee liian tiukkaa jälkeä, ei langan kuiduilla ole tarpeeksi tilaa laajentua ja sitten työstä tulee kova ja se saattaa hieman huopuakin. No mähän en tietenkään mitään mallia alkanut väsätä - laiskuutta. Tein kuitenkin aika löysää ja mielestäni tuo lanka ei pahemmin kyllä "turvonnut" pesussa, jos ollenkaan. Eli oisin voinut tehdä tiukempaakin, mutta eipä tuo pahalta näytä nytkään.

Aika kinkkinen kuvattava, melko iso kun on. Kooltaan on 3/4 ympyrä, sen tarkempaa mittaa en ole ottanut. Täytyy katsoa, jos saisin vielä sellaisenkin kuvan näytille, jossa huivi on käytössä, niin näette sitten paremmin kokoa.

Ja tässä pari lisäkuvaa:

2 kommenttia:

  1. Upea ja värikin on niin mieluinen, slärps!
    Samalla mallilla olen haaveillut tekeväni ainakin yhden huivin.

    VastaaPoista
  2. Ihana huivi ja hyvän värinen

    VastaaPoista