Sain tuliaisina Suomesta raparperia, josta leivoin piirakan. Kidutin yksityiskohdilla FB:ssä olevia ystäviäni ja yksi työkaveri antoi mulle vinkiksi brownien ohjeen. Sanoi, että saksanpähkinöillä höystettynä ne ovat erityisen hyviä. Mähän olen välillä yllytyshullu, joten eikun keittiöön. Alkuperäinen ohje on amerikkalainen, joten se piti kääntää ensin oikeisiin mittayksiköihin. Aika hankalaa mitata 2,36 dl pehmeää voita.... joten meni hieman mutulla, mutta punnitsin pakettiin jääneen voimäärän ja sain grammat talteen.
Näistä tuli kerrassaan mainioita. Nam.
Mrs. Fields Super Fudge Brownies with Walnuts
170 g tummaa suklaata (mulla oli kaakaopitoisuus 65%)
125 g pehmeää voita
4 isoa kananmunaa
4½ dl sokeria
1 rkl vaniljaesanssia
1,2 dl vehnäjauhoja
100-150 g suklaata karkeana rouheena (mulla oli kaakaopitoisuus 54%)
60-100 g saksanpähkinöitä rouheena
Kuumenna uuni 150 asteeseen. Voitele ja jauhota neliskanttinen kakkuvuoka (itselläni oli 23 cmx 23cm -kokoinen vuoka).
Palastele 170 grammaa tummaa suklaata ja voi kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut lähes kokonaan. Ota kattia pois liedeltä ja sekoita, kunnes seos on tasaista.
Vatkaa kananmunia sähkövatkaimen keskinopeudella (mulla on vatkaimessa 1-3, käytin numeroa 2) noin 5 minuuttia, kunnes vaahto on vaaleankeltaista.
Lisää sokeri ja vatkaa hitaimmalla nopeudella, kunnes sokeri on sekoittunut vaahtoon.
Lisää seokseen sulatettu suklaa ja vaniljaesanssi ja jatkaa vatkaamista hitaimmalla nopeudella, kunnes seosa on tasaista.
Lisää jauhot ja saksanpähkinärouhe. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan.
Ripottele rouhittu suklaa taikinan pinnalle.
Paista uunin keskiosassa 45-55 minuuttia, mutta vältä ylikypsäksi paistamista.
Anna jäähtyä tai jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Peitä browniet ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi. Palastele ja tarjoa kylmänä. Toimii erinomaisesti myös vaniljajäätelön kanssa, nams.
170 g tummaa suklaata (mulla oli kaakaopitoisuus 65%)
125 g pehmeää voita
4 isoa kananmunaa
4½ dl sokeria
1 rkl vaniljaesanssia
1,2 dl vehnäjauhoja
100-150 g suklaata karkeana rouheena (mulla oli kaakaopitoisuus 54%)
60-100 g saksanpähkinöitä rouheena
Kuumenna uuni 150 asteeseen. Voitele ja jauhota neliskanttinen kakkuvuoka (itselläni oli 23 cmx 23cm -kokoinen vuoka).
Palastele 170 grammaa tummaa suklaata ja voi kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut lähes kokonaan. Ota kattia pois liedeltä ja sekoita, kunnes seos on tasaista.
Vatkaa kananmunia sähkövatkaimen keskinopeudella (mulla on vatkaimessa 1-3, käytin numeroa 2) noin 5 minuuttia, kunnes vaahto on vaaleankeltaista.
Lisää sokeri ja vatkaa hitaimmalla nopeudella, kunnes sokeri on sekoittunut vaahtoon.
Lisää seokseen sulatettu suklaa ja vaniljaesanssi ja jatkaa vatkaamista hitaimmalla nopeudella, kunnes seosa on tasaista.
Lisää jauhot ja saksanpähkinärouhe. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan.
Ripottele rouhittu suklaa taikinan pinnalle.
Paista uunin keskiosassa 45-55 minuuttia, mutta vältä ylikypsäksi paistamista.
Anna jäähtyä tai jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Peitä browniet ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi. Palastele ja tarjoa kylmänä. Toimii erinomaisesti myös vaniljajäätelön kanssa, nams.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti