maanantai 27. heinäkuuta 2009

Langanpyörimiskori

Tässä yksi viimepäivien luomus. Lankana on sekä vihreää puuvillalankaa että 12-säikeistä kalalankaa (vai olikohan se liinalankaa viralliselta nimeltään). Kalalangan tehtävä oli hieman jämäköittää koria.

Aika liru siitä tuli kuitenkin, joten ensin kastelin ja venyttelin korin muotoonsa ja annoin kuivua. Eihän sekään jämäköitä, mutta hieman auttoi. Tein sitten korin sisälle irtopohjan ja -reunat. Pohjassa on musta puuvillakangas kaksinkerroin ja välissä kovikekangasta. Reunassa ensin samanlainen systeemi ja puuvilla vielä päällystetty toiselta puolelta kirjavalla kankaalla.

Irtopohja on irrallisena korissa, en ommellut sitä kiinni mitenkään. Samoin tuo reuna on irrallisena. On helpompi sitten vaihtaa tai pestä, jos nyt tarvetta edes pesuun tulee. Tai jos vaan saan paremman idean vuorittamiseen, ei tarvi purkaa mitään tikkauksia.


Ei kori vieläkään ole kovin jämäkkä, mutta parempi kuin aiemmin ja pysyy hieman edes mallissaan.
Korissa ajattelin pitää lankakerää silloin kun virkkaan tai neulon: parempi korissa lattialla kuin lattialla kieppuva lankakerä :)

1 kommentti:

  1. Näyttää ainakin aika jämäkältä Hyvä idea ettet ommellu sisustaa helpompi pestä, jos tarttee. Pitäs tehdä myös joku kori tollasille oikeille kerille, ku tahtovat joskus karkailla.

    VastaaPoista