perjantai 16. lokakuuta 2009

Huovutellen Huopasta ja Puroa

Virkkuukoukku: 8
Lanka: Novita Puro / Ruska ja Huopanen / puna-mix ja tumma vihreä
Langan menekki: Puro noin 50g, Huopanen 200g
Käytetty aika: virkattu useampana eri päivänä, huovutettu tänään

Innostuin kokeilemaan huovutusta pyykkikoneessa. Mitään sen suurempia visioita ei ollut, kunhan kokeilin, miltä virkatut korit ja liina näyttää pyykkikoneen kieputuksen jälkeen. Tässä on kuvia ennen huovutusta, heti koneesta oton jälkeen ja venytysten jälkeen.

Tietoa mitoista ennen / jälkeen: 


Huopanen puna-mix -liina:
50 cm x 31 cm / 35 cm x 24 cm
 

Huopanen vihreä kori, pieni:
halk. 15-16 cm, korkeus 7 cm / halk. 8 cm, korkeus 7 cm

 

Huopanen vihreä hihna:
2½ cm x 43 cm / 1,5 cm x 32 cm


Huopanen vihreä kori, iso:
halk. 15 cm, kork. 18 cm / halk. 11 cm, kork. 14 cm
 

Korissa kiinni oleva hihna:
3 cm x 33 cm / 2 cm x 23 cm

 

Purokori, pieni:
halk. 13 cm, kork. 9 cm / halk. 9 cm, kork. 7 cm

 

Purokori, iso:
halk. 16 cm, kork. 16 cm / halk. 8 cm, kork. 11 cm 


Kuvassa olevia pieniä lehtiä en mittaillut ennen enkä jälkeen koneen. Korien halkaisijat on hieman sinnepäin, sillä parissa korissa on "lierireuna" eikä suora, mutta kenties noista mitoista saa hieman osviittaa kutistumisen suhteen. 

Huopuivat aikas hyvin kaikenkaikkiaan, nämä olivat siis samaan aikaan koneessa ja mukana kaksi pyyhettä. Joissain kohti näkyy hieman silmukkaa, mutta ei häiritsevästi. 

Isossa Huopasessa on vielä yksi pikku ongelma, täytyy se jotenkin yrittää ratkaista. Kuvissa ei näy, mutta korissa on reikä noin puolivälissä ja se reikä on tarkoituksella tehty eli ei sattumalta :). Samaisen korin yläreunassa on myös v-halkio, vai miksi sitä nyt kutsuisikaan. Ajatuksena oli, että nämä kaksi olisivat "päällekkäin", mutta ne eivät sitä olekaan, vaan menevät "kieroon". Hiukka häiritsee. Pitäiskö jotain peittoa kekata sitten jompaan kumpaan vai kokeilla virkata peitepala ja nakata uudelleen koneeseen. Tai sitten leikata jompaa kumpaa sen verran isommaksi, että ovat kohdikkain (kestääkö leikkausta?). Vielä en tiedä, miten ratkaisisin. Ymmärsiköhön kukaan, mitä tarkoitin? 

Ja lankaraporttia. Kumpikin laatu on helppoa virkata, purkaminen sen sijaan aikas helvetillistä. Tässä tapauksessa ei maailman loppu, kun huovutin. Jos neuloisi jotain ei-huovutettavaa työtä ja joutuisi purkamaan, voisi olla hankalaa. Välillä sai repiä lankaa ihan tosissaan ja katkesihan se (tai katkaisin).
2 kommenttia:

  1. Ihania nuo huovutukset!
    Blogissani on sinulle muuten tunnustus/haaste, jos vaan haluat ottaa sen vastaan, ei oo pakko ;P.

    VastaaPoista
  2. Heippa. Kurkkaappas blogiini tuolla novitalla, olisi sinulle haaste.

    VastaaPoista