torstai 8. lokakuuta 2009

Veskin matto II


Virkkuukoukku: 4 (kuviot) ja 8 (matto)
Lanka: Lana Grossa Mille / viherharmaa (50% merinovilla, 50% akryyli) ja Drops Muskat (100% merseroitu egyptiläinen puuvilla)
Langan menekki: Mille 300g, Muskat 40g
Käytetty aika: aloitettu 4.10.2009, valmis 8.10.2009
Valmiin työn mitat: halkaisija noin 70 cm

Yksi joululahja jälleen (?) valmis. Tämä matto on vanhempieni paketissa rapisteltavana jouluaattona. Matto on pyöreämpi kuin miltä kuvassa näyttää, kokolattiamatto oli sen verran "nihkeä", että matto ei asettunut kauniisti sen päälle. Värikin on hieman vääristynyt, pitäisi olla vihertävään eikä sinertävään viittaava.

Mattolanka oli todella nopeaa ja helppoa työstää, ei minkäänlaista ongelmaa. 50 gramman kerässä lankaa oli noin 55 metriä eli kerät hupenivat nopeaan - onneksi kuitenkin lankaa oli riittävästi.
Kuviot (eli auringonkukka ja leppikset) tein Muskatista ja jälleen se aiheutti hieman harmia. Lanka on kyllä oikein kivan tuntuinen ja näköinen, mutta todella löyhäkierteinen. Helposti alkoi sälöytyä/halkeilla, kun virkkasi. Enempi tai vähempi kunnialla sain onneksi tehtyä, mitä halusinkin.

Yritin tehdä kirjassa 201 ideaa pieniin ja suurin virkkaustöihin olevan auringonkukan, mutta ohje ei mennyt mun kiertoradalle. Siispä sovelsin. Sama juttu leppiksen ja lehden kanssa, ei käsittänyt hän, ei. Lehden ohje
on Lizzie's Summer Sunflower -sivulta ja leppiksen ohjeistus löytyi Crochetvillestä.

Halusin laittaa kaikki (koho)kuviot samalle reunalle, matto kun on kyseessä. Toisaalta olisi ollut kiva laittaa yksi leppis vaikka auringonkukkaa vastapäätä, mutta ei olisi kivaa, jos maton saajat kompuroisivat aamulla leppikseen sen sijainnin vuoksi. Eikä sitä kukaan varmaan uskoisikaan. "Miksi sulla on silmä mustana?" "Kompastuin aamulla veskissä leppäkerttuun ja löin silmäkulmani lavuaarin reunaan."1 kommentti:

  1. Pirteä vessunmatto. Kiva kukka tuo kesän aina mieleen.

    VastaaPoista