...yhdistettynä lounaaseen, sillä näitä pureksimme yhden jälkeen iltapäivällä :). Kiirekös sitä lauantaina on minnekään... (vaikka päivitys onkin sunnuntain puolella).
Ostin Lontoosta Feel Good Food -lehden, jossa on useita ruokaohjeita, joita aion kokeilla. Tänään - siis eilen - päätyi keittiön pöydälle ja suuhun pannareita ja omppuhilloketta, jos se on edes oikea nimitys. Ohje kuitenkin tässä:
250g ricottaa
4 isoa kananmunaa
1 dl maitoa
50g kirkasta hunajaa
½ dl ekstra-neitsytoliiviöljyä
175g "itsestään nousevia" jauhoja, suomenkielistä nimitystä ei tule mieleen, näissä jauhoissa on kuitenkin nostatusaine jo valmiiksi mukana
1 tl leivinjauhetta
1/8 tl jauhettua kanelia
Täyte:
4 punakuorista omenaa kuutioina (kuutioi kuorineen)
½ tl neilikkaa
2 sitruunan mehu
75g hienoa sokeria
4 rkl hunajaa
Sekoita ricotta, munat, maito, hunaja ja oliiviöljy keskenään. Lisää siivilöidyt jauhot, leivinjauhe ja kaneli ja sekoita tasaiseksi (taikina on aika paksua).
Paista letut kuumalla paistinpannulla (lettupannu on oiva). Laitoin jokaiseen "koloon" ruokalusikallisen taikinaa. Käännä letut, kun pinta alkaa kuplia tai kunnes pohja on mieluisen värinen. Paista kääntämisen jälkeen vielä hetken aikaa. Pidä paistetut letut foliolla peitettynä lämpimässä uunissa.
Laita kattilaan täytteen aineet ja kypsennä sekoittaen noin 5-8 minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmenneet ja seos alkaa saostua.
Tarjoile täyte lettujen kanssa, nams.
<3
VastaaPoista