Aiemmin mainitusta lehdestä tämäkin ohje.
2dl makeaa jälkiruokaviiniä (laitoin puolimakeaa valkoviintä, ei tule niiiiiin makeaa)
150g savoyard-keksejä
250g mascarponea
300g 0% kreikkalaista jugurttia
1 vaniljatanko
1 rkl tomusokeria (voi jättää oikein hyvin poiskin)
450g marjoja (laitoin mansikoita, vadelmia ja mustikoita, kaikki tuoreita)
Vuoraa 2-litrainen vanukaskulho (ei ole mun kokoelmissa, joten käytin tavallista kulhoa :)) kelmulla. Kaada viini matalaan astiaan ja dippaa keksit nopeasti viiniin. Laitat keksit tiiviisti vieri viereen kulhon pohjalle ja reunoihin.
Sekoita mascarpone, jugurtti, vaniljatangosta poistetut siemenet ja tomusokeri keskenään.
Sekoita toisessa kulhossa marjat kevyesti keskenään. Isommat marjat voit halkaista tai leikata pienemmiksikin.
Laita vanukasvuokaan ensin kerros mascarpone-seosta, sitten marjoja, jälleen mascarponea, marjoja jne. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi. Kippaa kulho ylösalaisin (ensin kelmu pois kulhon päältä :)) tarjoilulautaselle ja poista loput kelmusta.
Namia tämäkin.
Teen varmasti toistekin, silloin tuskin kuitenkaan kulhoon, sillä en saanut keksejä tarpeeksi tiiviisti, joten leikatut viipaleet eivät pysy kunnolla koossa. Neliskanttinen tai pitkulainen vuoka toimisi muotonsa puolesta paremmin, mun käytössä ainakin :).
Kuullostaa ja näyttää herkulliselta! Pitänee joskus kokeilla tuota ohjetta:)
VastaaPoistaMukavaa sunnuntaita sinulle!