perjantai 18. toukokuuta 2012

Cordial

Koukku: 4 mm
Lanka: Drops Alaska (100% villa)
Langan menekki: 170g
Valmiin työn mitat: leveys 23cm, korkeus 25cm
Käytetty aika: aloitettu 12.5.2012, valmis 17.5.2012
Malli: Cordial (mun oma malli)
 
Taisin mainita aiemmin jotain yhdistelmästä huovutus, kassi ja virkkaus :). Tässä yhdistyy jälleen kaikki kolme. Lizejä olen tehtaillut, mutta en kyllästymiseen asti. Halusin kuitenkin tehdä välillä jotain muuta. Visioni toteutui aikas hyvin, tosin prototyyppi on aina prototyyppi ja seuraava version kenties joiltain osin hieman paranneltu malli tai ainakin sellainen, joka olisi olisi hieman nopeampi toteuttaa. Tämä päätyy äidilleni synttärilahjaksi.
 
Mulla löi ihan tyhjää nimen suhteen, joten järkkäsin Novitan Neulomossa pienen nimikilpailun. Hieman reilun 24 tunnin aikana sain yli 50 nimiehdotusta! Valinta oli vaikea, mutta Cordial vei voiton. Kirppuli-nimimerkki perusteli ehdotustaan seuraavasti: 
 
"Selailin keskiaikasivustoja, ja vastaan tuli  Cordial. Tämä tarkoitti ennenmuinoin pahanmakuista yrttijuomaa, jota myöhemmin alettiin kutsua likööriksi :) Laukun koristus tuo tosiaan mieleen myös korkean,  ylöspäin levenevän pikarin, josta yrttilikööriä on kauan sitten voitu tarjoilla.  Cordial sanana tuo sitten taas mielleyhtymän nyöriin, jota tuossa koristeena myös on.  Joten näillä perusteilla laukkusi on mielestäni nimeltään Cordial.

Kun näin kassin mielessäni ennen sen toteutusta, halusin saada aikaiseksi jotain keskiaikaista tai gootahtavaa. Oli kiva huomata, että ainakin yksi näki myös visioni :). Moni oli nähnyt laukussa myös Lappia tai Viikinkiä. Ja olihan muitakin aiheita, nämä kuitenkin erottuvimmat.


1 kommentti: