torstai 26. marraskuuta 2009

Mikä elokuva oli inspiraationa tähän kaulaliinaan?

Puikot: nro 6½
Lanka: Schachenmayr Extra Merino Big (100% merinovillaa)
Langan menekki: punaista 100g, vihreää 82g
Valmiin työn mitat: noin 14-16 cm x 250 cm
Käytetty aika: aloitettu 23.11.2009, valmis 26.11.2009

Ihan ensin: pahoittelen kamalaa kuvaa! Parempia on tulossa, kunhan kaulaliina on kuivunut eikä - toivon - enää rullaile reunoista. Tiedän, että olisin voinut tehdä muutaman silmukan ainaoikeaa reunoihin, mutta halusin tehdä sileää. Nyt peukut pystyyn, että ei ala rullata ja mene uusiksi koko hoito :).

Kaulaliinan ensimmäisessä ja viimeisessä neljässä raidassa on tuota "syötyä" reunaa, muutoin ehjä. Vahvistin riekalereunoja virkkaamalla. Kaulaliinalankaa mulla ei ollut sopivaa väriä, joten Novitan Isoveli (musta) tuli apuun.

Lankojen päättely alkoi jossain määrin riipiä, mutta sain kuin sainkin pujoteltua kaikki päät paikoilleen. Olisin toki voinut kuljettaa lankaa mukana neulomisvaiheessa, mutten saanut siistiä. Tietenkään en päätellyt lankoja työn edetessä, vaan jätin ne kaikki odottamaan, kunnes kaulaliina oli valmis.

Miksi tällainen kaulaliina? Idean sain, kun katsoin mieheni kanssa parisen viikkoa sitten Painajainen Elm Streetillä -elokuvan. Kummatkin olimme sen osan nähneet jo aiemminkin, mutta eihän se katsomista estä :). Mieheni tykkää kaikenlaisista kauhuelokuvista ja omasta mielestäni tämä kyseinen elokuvasarja on myös hieman muista "slice and dice" -elokuvista poikkeava. Siinä mielessä siis, että Freddy iskee vain unissa. Ajattelin sitten, että mieheni voisi tykätä jopa tällaisesta raidallisesta kaulaliinasta, kun siinä on jokin juju. Aika näytää... saatan antaa tämän jo ensi viikon lauantaina lahjailtana (Sinterklaas). Annetaan kaulaliinalle nimeksi vaikka Freddy :).

Mikä elokuva oli inspiraationa tähän kaulaliinaan? Jätä arvauksesi tai tietosi kommenttina sunnuntaihin 29.11.2009 klo 16 mennessä. Oikein vastanneiden kesken arvotaan pieni palkinto ;).

18 kommenttia:

 1. Tuskin oikein menee arvaus, mutta ennenkuin näin edes kysymyksesi tuli mieleeni ne Turtlesit vai mitä kilppareita ne nyt olikaan. Terveisin Marja

  VastaaPoista
 2. Olisiko vampyyrielokuva Twilight? Vähän syötyjä reunoja...

  VastaaPoista
 3. Ei mitään mahiksia, kun en juurikaan elokuvia katso. Mutta liina on hauska!!
  Joku Harry Potter?

  VastaaPoista
 4. Minulle tulisi mieleen joku sellainen jossa joulupukkia on tarkoituksella tai tarkoituksetta käristelty matkalla savupiipusta alas. Tai kenties Yksin kotona I. =o)

  VastaaPoista
 5. Tää on helppo! Tietysti Painajainen Elm Streetillä!

  VastaaPoista
 6. freddy tietty=D arghh ihan lemppari elokuva.
  :ansku84 neulomosta

  VastaaPoista
 7. No eipä tietoa, eikä arvaustakaan. Olen aina ollut huono elokuvissa ja nyt tuo menigoenkefaliitti vei lopunkin elokuvat/näyttelijämuistin.

  Harry Potteri minullekin tuli mieleen. Liekehtivä pikarihan voisi polttaa tuollalailla, tai ne lohikäärmeet siinä. Mutta värit taitavat mennä vikkaan.

  VastaaPoista
 8. Twilight - se uusin - mikä Uusikuu tai jotain. t.minnaorvokki

  VastaaPoista
 9. Twilight mullekin vaan tulee mieleen... terveisin Lankatta

  VastaaPoista
 10. Oisko Freddyn villapaidasta raidat saaneet ideansa? Eli Painajainen Elm Streetillä :)

  VastaaPoista
 11. Freddyhän se. Mullon nyt niin kirkkaana joku piirretty mielessä kans mis on samoja värejä jonku kaulaliinassa mut en millään saa päähäni et mikä se oli. T. neulomosta yuna

  VastaaPoista
 12. Joo, painajainen Elm Streetillä tai joku sen jatko-osa. Olipa kiva idea :D

  VastaaPoista
 13. En katsele elokuvia niin apinoin vaikka se painajainen terv Maara

  VastaaPoista
 14. Harry Potter tulee ensimmäisenä mieleen niil on puna-keltaiset huivit muistaaksen.
  terv kikka =)

  VastaaPoista
 15. Mie aattelin Sydän karrella -elokuvaa. Ihan kuin olis poltettu nuo punaiset reunat.

  VastaaPoista
 16. Mielenkiintoinen huivi, mutta ei mitään käsitystä elokuvasta. Hih, Uuno Turhapuro kuljeskeli aikoinaan repaleisessa paidassa..

  VastaaPoista
 17. Tais aikaraja mennä jo, mutta mun mielestä ihan selkee Harry Potter -huivi!
  t: Jaana (neulomon kautta tänne eksynyt)

  VastaaPoista