perjantai 27. marraskuuta 2009

Veskin matto III

Virkkuukoukku: nro 8 (matto) ja 3½ (kielo)
Lanka: Lana Grossa Mille ja Mille II (50% merinovilla, 50% akryyli) ja Lion Cotton (100% puuvilla)
Langan menekki: Lana Grossa 300g, Lion Cotton - ei paljoa :)
Valmiin työn mitat: 43 cm x 68 cm
Käytetty aika: aloitettu 12.11.2009, valmis 26.11.2009


Tällä erää viimeinen virkattu matto WC:tä koristamaan :). Tämä tummansininen yksilö pääsee kummisetäni lahjapakettiin.
 

Ostin ensin 4 kerää lankaa ja huomasin sitten, kun olin ne kaikki virkannut, että eipä se riittänytkään. Eikun takaisin lankakauppaan. Siellä ei samaa värierää ollutkaan - hahhah - joten otin kaksi kerää "väärää" erää ja taisipa olla vielä Mille II uudet kerät. En kyllä tiedä, mikä on erona numeron ja numerottoman välillä, kun vyötteen mukaan kaikki on samaa koostumuksesta lähtien. Käteen tämä II tuntuu kyllä hieman pehmeämmältä, liekö se erona. 

No kuitenniin... kotona sitten tiirailin, onko eroa väreissä ja olihan niissä hieman - kun oikein tarkkaan tihrusti. En halunnut laittaa uusia kerä vaan maton jatkoksi, silloin olisi huomannut liian selvästi, että lanka oli loppunut kesken :). Sen sijaan purin suurimman osan ja yritin tehdä jotenkin symmetrisesti/fiksusti/filmaattisesti raidat. 


Kun matto oli valmis, piti pähkäillä koristuspuoli. Ei oikein iskenyt heti mikään mieleen, joten annoin hautua hetken jos kolmannenkin. Lopulta päädyin virkkaamaan kielon ja se sopiikin mielestäni hyvin tähän mattoon. Maton nurjalle puolelle pitkiin sivuihin virkkasin Lionista ketjusimukkasysteemin. Tarkoituksena sillä on pitää matto edes hieman kuosisaan. Tämä virkkausmalli kun on hyvin venyvää joka suuntaan.

Ja nyt sitten jännään, mitä vastaanottaja tuumaa lahjastaan :).Ei kommentteja:

Lähetä kommentti