lauantai 20. elokuuta 2011

PIF - ja mikä kumma se oikein on? :)

Osallistuin joskus muinoin Lilian järjestämään PIFfiin ja sain kauniinihananupeanmahtavan Dottie-huivin. Oman PIF-osuuteni olen jo aikaa sitten täyttänyt, mutta nyt iski joku hulluuskohtaus ja ajattelin aloittaa oman PIFfin. 

Mikä kumma on PIF?

Google auttoi, tosin etsin tietoa lähinnä englanninkielisistä neuleblogeista. Idean äitiä tai isää en löytänyt, mutta kaikissa blogeissa oli täsmälleen sama teksti:

It’s the Pay It Forward Exchange. It’s based of the concept of the movie “Pay it Forward” where acts or deeds of kindness are done without expecting something in return, just passing it on, with hope that the recipients of the acts of kindness are passed on. You all know I’m already a PIF type of person. So here’s how it works. I will make and send a handmade gift to the first 3 people who leave a comment to this post on my blog requesting to join this PIF exchange. I do not know what that gift will be yet, and it won’t be sent this month, probably not next month, but it will be sent (within 6 months) and that’s a promise! What YOU have to do in return, then, is pay it forward by making the same promise on your blog.

Suomennosten myötä on saattanut säännöt joillakin muuttua. Ideana oli ja on se, että kolme ekaa blogiin kommentin jättänyttä saa jotain itsetehtyä 6 kuukauden kuluessa. Heidän pitää puolestaan laittaa sama lupaus omaan blogiinsa eli he tekevät kolmelle ekalle jotain ja niin päin pois.

Jos osallistut mun PIFfiin, en lupaa mitään isoa eli huiveja ei kannata odottaa ;). KyJy pitää mut ruodussa, joten ajoitus PIFfille ei kenties paras mahdollinen, mutta ei se haittaa. Ja KyJy on vain jouluaattoon asti ja sinnehän on *vajaat* 6 kk aikaa...! :)

Saatko jotain ommeltua, neulottua, virkattua vain jotain muuta - ei tietoa. Jotain ajatuksentynkää mulla on, mutten sano vielä enempää. Jos olet onnekas voittaja, vannot kautta kiven ja kannon, että teet itsekin jotain kolmelle 6 kuukauden kuluessa (mun puolesta oma 6 kk jaksosi voi alkaa siitä päivästä, kun saat multa PIFfin). 

Se, mitä teet, on oma valintasi. Jos et ole neuloja tai virkkaaja, mutta tykkäät tehdä kauniita kortteja, voit tehdä kortteja. Tai vaikka leipoa. Tai mitä vain. 

Jos olet blogiton, ei se suinkaan ole este. Voit tehdä jotain kivaa kolmelle kaverille tai sukulaiselle tai työkaverille tai, tai, tai. Pääasia on, että annat hyvän kiertää.

Jos haluat osallistua mun PIFfiin, jätä kommentti tähän postaukseen viimeistään maanantaina  22.8. klo 21:00. Jos määräaikaan mennessä tulee enempi kuin kolme kommenttia, arvon kolme voittajaa ja vain voittajien tarvii PIFfata, ei suinkaan kaikkien. Jos ei tule edes kolmea kommenttia, sitten laitan jatkoaikaa. Aika paljon on PIFfejä menossa, joten taidan olla liian optimistinen takarajan kanssa :).


9 kommenttia:

 1. Tuo kuulostaa hienolta. Olen mukana!

  VastaaPoista
 2. Mukana.
  Luna-79 Neulomosta

  VastaaPoista
 3. Minä voisin kokeilla tässä onneani :)
  Terkuin Lankakoukku Neulomosta

  VastaaPoista
 4. Pitää kait sitä yrittää onneaan täälläkin, joten piff puolestani.

  -Piivi-

  VastaaPoista
 5. Ihana idea, en ole ennen kuullut. Kokeillaanpa jos onnistaisi.

  VastaaPoista
 6. Mukana
  neulomosta Taina*

  VastaaPoista
 7. Osallistun! :) Just saan valmiiksi piffaukseni, joten on aika kokeilla taas onneaan ;)

  VastaaPoista
 8. jes voisin myös kokeilla onneani terv Näkkäri

  VastaaPoista