torstai 3. syyskuuta 2009

Little Lace Vest - liivi

Puikot: nro 6½
Lanka: Drops Alpaca / 8903 musta (100% alpakka)
ja Drops Silke-Tweed / 06 musta (52% silkki, 48% lampaanvilla)
Langan menekki: himpun vajaat 200g
Valmiin työn mitat: tehty XS-koon ohjeen mukaan
Käytetty aika: aloitettu 29.8.2009, valmis 2.9.2009

Näin JossuP:n tekemän version tästä Little Lace Vest -liivistä ja tietenkin tuli taas pakko eteen: tää on ihan pakko tehdä! :) Eipä siinä sitten muu auttanut kuin hommata ohjeet ja käydä puikoiksi.

Lyhyen lankapohdinnan jälkeen päädyin aiemmin mainittuihin kahteen lankaan eli työ siis tehty kaksinkertaisella langalla. Ohjetta seurasin melko orjallisesti. Poikkeuksena tein eteen yhden mallikerran enempi ja hiha-aukot ovat hieman korkeammat. En pidä sellaisista paidoista enkä muistakaan vaatteista, joissa ei ole hihoissa yhtään liikkumatilaa. Ei toki telttakaan tarvitse/saa olla.


Työ valmistui mukavan nopeaan ja lopputulos miellyttää kyllä mun silmää ja tulee käyttöön. Silke-Tweed on aika karheaa lankaa, joten alpakka antaa hieman pehmeyttä. Oli kiva tehdä XS-ohjeen mukaan, kun yleensä vaatteeni ovat M-kokoa :).

Alla lisää kuvia. Lanka on kyllä musta-mustaa, vaikka näyttääkin hieman hailakalta joissain kuvissa. Ja paita on punaisempi kuin mitä kuvat antavat ymmärtää.


1 kommentti:

  1. Kävin ensimmäistä kertaa blogissasi. Ihania töitä sinulla ja kiitos Henri - karhun ohjeen suomennoksesta. Taidankin tehdä karhun Tango Fani -langasta.

    VastaaPoista