tiistai 15. syyskuuta 2009

Tie paidanalusta veskin matoksi

Virkkuukoukku: nro 5½ (matto) ja 4 (kissa ja hiiri)
Lanka: Novita Tiina / musta (40% puuvilla, 40% akryyli, 20% villa)
ja Lion Cotton valkoinen (100% puuvilla)
Langan menekki: Tiina 250g, Lion Cotton 30g
Valmiin työn mitat: halkaisija noin 62-63 cm
Käytetty aika: aloitettu ?, valmis 15.9.2009

Kuten otsikko kertookin, alkoi tämä projekti paitana ja päätyi matoksi. Miten voi tapahtua moinen muutos? Halusin tehdä virkatun paidan miehelleni jouluksi ja löysinkin mielestäni kivan mallin Lion Brandin nettisivuilta. Aloin virkata ympyrää ja jossain vaiheessa iski sittenkin Epäilys: mitäs jos mies ei tykkää ollenkaan tästä mallista? Myöhemmin löytyi sitten toisentyyppinen virkattu paita miehelle ja kokeilen sitä paremmalla onnella jossain vaiheessa.

En halunnut kuitenkaan purkaa ympyrää, joten tein siitä isomman ja kas niin, matto on valmis :). Annan tämän anopille joululahjaksi, tai tarkemmin sanottuna lahjailtana 5.12. Täällä Hollannissa vietetään silloin Sinterklaasia. Anoppi tykkää kissoista, joten ajattelin mattoa hieman koristaa, ettei ole niin synkeä. Kisun ja hiiren mallin löysinkin pienen etsinnän jälkeen Crochet!-lehden nettisivuilta arkistojen syövereistä.

Hiiren häntä on vain osittain kiinnitetty mattoon, hiiri voi sen asentoa muuttaa mielensä mukaan :). Kissan viikset myös liikkuvaiset, niinikään voi liikutella mielen mukaan.

Kummatkin langat olivat helppoja virkattavia, vaikka Tiina onkin melko löyhäkierteistä. Väriä tästä mustasta langasta lähti virkkuuvaiheessa aika paljon, joten pesin maton jo kertaalleen. Lanka muuttui hieman pehmeämmäksi ja notkeammaksi pesun tuloksena - ei ole paha asia.


4 kommenttia:

 1. Ihana matto. Kissan ilmekin on tosi veikeä :)

  VastaaPoista
 2. Kissa sulattaa jokaisen sydämet! Aivan ihana matto. Ootko muuten törmännyt tähän osoitteeseen: http://virkkausrinki.blogspot.com/ ?

  VastaaPoista
 3. Siinäpä anopilla ajankulua, kun istuu isommalla asialla vessassa, voi isolla varpaalla leikkiä hiiri ja kissa -leikkiä
  t. Rattu

  VastaaPoista