perjantai 18. joulukuuta 2009

Swirl-kauluri

Puikot: nro 4
Lanka: Drops Karisma (100% villa)
Langan menekki: noin 75g
Käytetty aika: aloitettu 8.12.2009, valmis 13.12.2009


Hieman hämärän peitossa aloituspäivämäärä, mutta samalla viikolla aloitin kuin valmistui.

Näin tekeillä olevan version Swirl-huivista Yarnharlot-blogissa ja pitihän sitten minunkin alkaa selvittää, mistä tän ohjeen saisi. Ensin menin Jojolandin nettisivuille ja sitä kautta tilaus olisikin onnistunut, mutta postikulut oli huimat 11 dollaria! Kyselin heiltä, onko postitus todellakin niin tyyristä yhdelle ohjeelle eli parille paperiarkille. Sanoivat, että he eivät suoraan myy, vaan toimitukset menevät jälleenmyyjän kautta ja 11 dollaria on minimimaksu ja samalla postimaksulla saisi enempikin ohjeita tai myös lankaa. No, mä tarvin vain ohjeen, joten se tilaus meni peruutukseen. Googlen avustuksella löytyi firma, jonka postikulut olivat vain noin 4 dollaria ja sieltä sitten tilasinkin ohjeen.

Aloin tehdä huivia samana päivänä kuin ohje tuli. Muutaman kerran piti katsella vinkkiä, miten ekan palasen jälkeen jatketaan. Sitten, kun lamppu viimein syttyi pään päällä, oli loppu helppoa. Ajatuksena oli tehdä huiviversio, mutta jotenkin päädyin tekemään kaulurin. Tulihan tämä valmiiksi nopeammin kuin huivi, eh :). Ainahan huivin voi tehdä myöhemmin, jos siltä tuntuu.

Karisma on lankana mielestäni hieman karheaa, joten liottelin valmista työtä
Eucalanissa puolisen tuntia ja laitoin sitten kuivumaan pyyhkeen päälle. Tänään oli ekan kerran testissä ja hyvin toimi.3 kommenttia:

 1. On kyllä todella kivan erikoisen näköinen. Lumoava vihreä!

  VastaaPoista
 2. Kauluri on ihana! Tilasin ohjeen joulunpyhinä ja nyt olen saanut aikaiseksi kahteen kertaan YRITTÄÄ neuloa yhden "hyrrän". Ongelmana on, että silmukoita on aina liikaa. Esim. rivillä 12 s:a on jo 3 liikaa. Vaikka kuinka neulon mielestäni ohjeen mukaan niin metsään menee. Vinkkejä ?
  eeva.soikkeli(at)elisanet.fi

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista! Eeva, laitoin sinulle juuri sähköpostia.

  VastaaPoista