Sain vanhempieni joulupaketin mukana mm. pussillisen taateleita ja niinpä ajatuksena olikin tehdä taatelikakku jouluksi. Hassua sinänsä, sillä olin ajatellut taatelikakun tekoa jo ennen kuin sain postia. Netistä ohje sitten löytyikin, pienen muokkauksen kera siitä tuli tällainen:
TAATELIKAKKU
200g kivettömiä taateleita
1,6 dl vettä
1,6 dl sokeria
200g voita
2 munaa
1 dl Blue Band finesse voor Verrijken (korvaa kermaviilin)
3½ dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 rkl tummaa rommia
Keitä pilkotut taatelit, vesi ja sokeri soseeksi. Lisää rasva lämpimään seokseen ja anna sen sulaa. Anna seoksen jäähtyä hetki.
Lisää rommi, munat, kermaviili ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun vuokaan. Paista 175 asteessa tunti.
200g kivettömiä taateleita
1,6 dl vettä
1,6 dl sokeria
200g voita
2 munaa
1 dl Blue Band finesse voor Verrijken (korvaa kermaviilin)
3½ dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 rkl tummaa rommia
Keitä pilkotut taatelit, vesi ja sokeri soseeksi. Lisää rasva lämpimään seokseen ja anna sen sulaa. Anna seoksen jäähtyä hetki.
Lisää rommi, munat, kermaviili ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun vuokaan. Paista 175 asteessa tunti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti