perjantai 2. huhtikuuta 2010

Kakuttaa

Tänään kului tovi jos toinenkin keittiössä, syy yllä. Leivontaa, siis. Ohje on kirjasta Tee hyvä kakku. Alkuperäisohjeessa ei tosin ole mansikoita pinnalla, mutta oli pakko ostaa, kun sai tuoreita manskuja. Eivät tietenkään yhtä hyviä, kuin suomalaiset, mutta oikein hyviä hollantilaisia. Tuoksuvat makealta ja maku hieman metsämansikkaan vivahtava - piti testata pari.

Lisäkuva tulee sitten, kun kakusta on leikattu siivu, sillä ei-niin-vaatimattoman kermakerroksen sisältä löytyy suklaakakkua ja mustaherukkahilloa. Voipi olla, että epävirallisen virallinen kakkutesti on tänään illalla.

Huomenna kakun kanssa tai "raakana" hörpätään Heidsieck & co:n Monopole Green Topia. Kyseessä puolimakea kuohuvainen, joka sopii eritoten jälkiruokien kanssa. Huomenna voin sitten kommentoida makuelämystä.

Lisäys 2.4. klo 21:36. Nyt  on kakkua testattu, todella namia . Ei liian makeaa, sillä en laittanut paljoa sokeria kerman joukkoon ja mustaherukkahillokin oli kevytversiota :). Kuva kakkupalasta on tuolla alempana jossain.3 kommenttia:

  1. Nam ... kaunis ja herkkullisen näköinen synttärikakku ... ONNEA wielä kerran Ystäwämme ... <3 <3 <3

    VastaaPoista
  2. Hitsi ku herrrrkullisen näköisä mansikoita ja oikein kiusallas laitoit noin monta kuvaa niistä. Täällä olis ollu saatavilla espanjalaisia mutta ne ei ole olleet hyviä niin en nyt ostanut. Voishan ne ollakin, ei kait aina samanmakuisia kasva.

    VastaaPoista