lauantai 10. syyskuuta 2011

Rahka-omenapiirakka

Pitkästä aikaa keittiössä leivonnan merkeissä. Alkuperäinen ohje löysi tiensä näkökenttääni Elisan nettisivuilta. Tässä versio, jolla tein piirakan. Alkuperäistä noudatin aikas orjallisesti, laitoin sokeria täytteeseen vajaan desin puolentoista sijaan. Ja kolme kananmunaa kahden sijaan. Noh, allahan nuo on kaikki sanottu :).






RAHKA-OMENAPIIRAKKA

Pohja:
100 g rasvaa
3/4 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja

Täyte:
500 g maitorahkaa
1 dl maitoa
1dl kermaa
3 munaa
1 dl sokeria, hieman vajaakin riittää
1/2 sitruunan mehu
1 tl vaniljasokeria

Pinnalle:
3 Granny Smith -omenaa
kanelia

Valmistus:
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Lisää vehnäjauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Voitele kakkuvuoka. Itse käytin neliskanttista vuokaa, jonka vuorasin leivinpaperilla ja voitelin sen kevyesti.

Painele taikina ohuesti vuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen aineet keskenään. Kaada täyte vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkota. Leikkaa omenat viipaleiksi ja asettele ne osittain täytteen sisään. Ripottele pinnalle kanelia.

Paista
175-asteisessa uunissa noin 1 tunti, kunnes täyte on hyytynyt. Nosta kakku vuoasta jäähtyneenä.

1 kommentti: