lauantai 18. heinäkuuta 2009

Omenakeikauskakku

OMENAKEIKAUSKAKKU

Vuoan pohjalle:
1 dl kermaa
1 dl sokeria
1-2 omenaa
juoksevaa hunajaa
pähkinärouhetta

Pohja:
180 g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
150 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Voitele kakkuvuoka.
Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes seos sakenee. Kaada seos voideltuun kakkuvuokaan.

Kuori ja viipaloi omenat. Asettele viipaleet vuokaan. Ripottele päälle pähkinärouhe ja juoksevaa hunajaa maun mukaan.

Vaahdota rasva ja sokeri. Vispaa joukkoon kananmunat yksitellen. Lisää vehnäjauhoihin leivinjauhe ja sekoita jauhoseos taikinaan. Levitä taikina vuokaan.

Paista kakkua 190 asteessa uunin keskitasolla noin 40 minuuttiia. Jäähdytä kakkua muutama minuutti. Irrottelle reunat vuoasta ja kumoa kakku vielä kuumana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti