lauantai 18. heinäkuuta 2009

Porkkanakakku

PORKKANAKAKKU

50-100 g saksanpähkinärouhetta
300 g porkkanaa
3 dl sokeria, mielellään puolet fariinisokeria
2 dl auringonkukkaöljyä
3 keskikokoista munaa
3½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta + 1 tl soodaa
½ tl suolaa
1 tl kanelia

Kuorrutus:
200 g philadelphiaa
3/4 dl siivilöityä tomusokeria
2 rlk sitruunamehua (limekin käy mainiosti)
(sekoita kuorrutuksen aineet keskenään)

Voitele ja jauhota pyöreä kakkuvuoka. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
Hienonna pähkinät karkeaksi rouheeksi. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
Vatkaa öljy ja sokeri (älä korvaa öljyä voisulalla) ja sekoita joukkoon munat yksitellen. Lisää pähkinärohe ja porkkanaraaste ja sekoita.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kaada taikina vuokaan.
Paista kakkua uunin keskiosassa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä. Levitä
kuorrutus kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti