lauantai 18. heinäkuuta 2009

Tonnikalapiirakka

TONNIKALAPIIRAKKA

Pohja:
200 g maitorahkaa
3 kananmunaa
2,5 dl jauhoja
3 tl leivinjauhetta
suolaa

Täyte:
pilkottu sipuli
2 prk tonnikalaa
1 paprika, suikaleina
150 g juustoraastetta

Pinnalle:
2 prk Blue Band finesse voor Verrijken (taisi olla kermaviili suomalaisessa ohjeessa)
2 kananmunaa
pippurirouhetta

Sekoita maitorahka ja kananmunat keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne muna-rahka-seokseen. Kaada taikina voideltuun vuokaan (taikina on pehmeää).
Lisää täytteen aineet pohjan päälle. Sekoita Blue Band, kananmunat ja pippurirouhe keskenään ja kaada täytteen päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30-40 min.

*********************
Täytteen aineita voi tietenkin vaihdella oman maun ja mielialan mukaan. Pohjan ohjetta voi käyttää myös makeiden piirakoiden tekoon.
*********************

1 kommentti:

  1. Täytyypä kokeilla tätä ohjetta, kun on aika vähärasvainen

    VastaaPoista